Over

Welkom op de blog van de Society of the natural art of riding for equitation welfare, saddlery, craft and design (sonar). Ik, Bianca Koevoets, start deze blog om de levende traditie en erfgoed van de historische rijkunst en het ambacht van de zadelmakerij en design te presenteren, te promoten en te borgen. Het integreren van de vergeten kennis zowel in het ambacht als in de klassieke rijkunst te bundelen met de nieuwe wetenschappelijke knowhow en mijn observatie die ik equi-praktijkwetenschap noem. Hieruit ontstaat een ‘nieuwe traditie’ voor de 21e eeuw. Een ‘nieuwe rijkunst’ met welzijn voor paard en mens, een manier van leven. En de blog is vooral om mijn passie voor paarden, het ambacht van het zadelmaken, kunst en design te delen.

April 2015

Persbericht van de Society of the Natural Art of Riding and equitation welfare (SONAR)

Met veel plezier presenteren we in het voorjaar 2015 SONAR, een sociëteit met een actuele blog over de rijkunst en ambacht zadelmakerij. Sonar heeft tot doel om een paardvriendelijk, rugvriendelijke en overlevering van de klassieke rijkunst in verbinding met actueel wetenschappelijk onderzoek te verspreiden. Sonar promoot door diverse campagnes een positieve interactie tussen ruiter en paard, team biomechanics, healty gymnastics en total body awareness for horse and rider, een zadelwijzer en een harnachementcheck.
Het doel hiervan is de kennis, bewustwording en verbetering van het welzijn van het paard binnen de sport en recreatie te bevorderen.

Maar wat is dan de gezonde natuurlijke rijkunst voor paard en ruiter? Het is een manier van trainen, waardoor het paard kan bewegen vanuit een emotionele, mentale en fysieke balans. Alleen dan kan het paard presteren in een gezonde en evenwichtige dialoog met zijn ruiter.

Hierbij hanteren wij de 7 P’s: Pleasure, Positivity, Praising, Prevention, Patience, best Performance en Prestation. Door deze 7 P’s wordt het plezier voor 2, ook in wedstrijdverband! Het doel van equitation welfare is dan ook dit teamverband door een systematische opbouw in de training voor paard en ruiter te bereiken.

De SONAR is een netwerk om paardvriendelijke historische rijkunstprincipes te verbinden met de actuele research uit de wetenschap. En het integreren van die ‘vergeten’ kennis van de klassieke rijkunst in de huidige rijmethoden en rijcultuur ter verbetering van het welzijn van het paard; de nieuwe rijkunst traditie.
Die historische rijkunst heeft zich namelijk in de tijd allang bewezen, met een goede ‘performance ’ tot op hoge leeftijd. Het wedstrijdpaard van nu wordt gemiddeld niet ouder dan 8 jaar! In de recreatieve sector kampt zeker 30 % met rugklachten en blessures. Praktijkgerichte kennis en systematische stap voor stap training voor ons paard, dat zou ruiter en paard helpen.
Als die oude kennis ook toegepast wordt op de manegebedrijven, dan maakt elk paard en ruiter een goede start.
Samengevat wil SONAR zich richten op:
– Kennis uit de klassieke en natuurlijke rijkunst verder ontsluiten en toegankelijk te maken.
– Deze kennis verbinden met actuele bevindingen uit de wetenschap.
– Het ontwikkelen van een netwerk van professionals dat werkt vanuit dit gedachtegoed.
– Het ontwikkelen van een laagdrempelig aanbod aan diensten en producten, van online demonstratiemateriaal tot training en een opleiding.
Spreekt bovenstaande informatie je aan, steun ons door lid of vriend te worden, een donatie te doen, het blog te volgen. Of wil je als vrijwilliger helpen, research doen, meld je aan via mail, theartofriding@xs4all.nl
Voor aanvullende informatie, beeldmateriaal en interviews kunt u contact opnemen met Bianca Koevoets, thenaturalartofriding@xs4all.nl
http://www.thenaturalhorse.nl en http://www.dezadelwerkplaats.nl

Volg en deel het blog en de campagnes: thenaturalartofriding.wordpress.com
Lidmaatschap is per jaar: 30 euro, Zo wordt je goed op de hoogte gehouden
Wordt vriend per jaar voor 60 euro en ondersteun de projecten en evenementen van de society of the natural art of riding, saddlery, craft and design en profiteer van diverse kortingen.
Een andere manier om de society te ondersteunen kan via een donatie zodat wij het werk nog beter kunnen uitvoeren. Je krijgt persoonlijke uitnodigingen voor salons, evenementen, workshops en een vermelding op de blog en je kan deelnemen aan de jaarlijkse rondleiding.
Aanmelden? Stuur een mailtje naar het secretariaat van de sociteit: thenaturalartofriding@xs4all.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Equi praktijkwetenschap hippologisch erfgoed

%d bloggers liken dit: